bram-lemmens-logo

Bram Lemmens

Wine with a wink ,-)

Over Bram Lemmens

Bram Lemmens studeerde aan het conservatorium, maar zijn ware passie ontdekte hij elders: hij wilde alle finesses van de wijn bespelen.

Daarom voltooide hij een opleiding als sommelier aan het Eigentijds Vlaams Wijninstituut (E.V.W.), maar dat vond hij niet voldoende: hij wilde zich bewijzen bij de internationaal gereputeerde Wine & Spirit Education Trust (W.S.E.T.). Daar behaalde hij het “advanced” certificaat.  Daarna  slaagde hij in  het prestigieuze “Diploma course”, waardoor hij nu niet alleen over een grondige wijnkennis beschikt, maar ook over inzicht in de zakelijke kant van wijn.

Bram begon onderaan de ladder en leerde zo de realiteit van het horecavak kennen.

Twee jaar draaide hij mee in “Brasserie Kompas” in Nieuwpoort, nadien vier jaar in de “trattoria-enoteca Botticelli”, eveneens in Nieuwpoort. Vervolgens werkte hij zes jaar in het gerenommeerde restaurant “’t Notarishuys” in Diksmuide.  Dit restaurant kan prat gaan op een bib gourmand bij Michelin.  Bram was er verantwoordelijk voor de aankopen en de bediening van wijn, het beheer van de wijnkelder, de combinatie tussen gerechten en wijnen en het opleiden van nieuw personeel.

Die ervaring van meer dan tien jaar, in verschillende horecaconcepten, zorgde ervoor dat Bram het belang van wijn voor de horeca en voor particuliere klanten goed kan inschatten.

Maar net zoals in zijn studies, wilde Bram Lemmens meer. Op 33-jarige leeftijd voelde hij zich klaar om de sprong naar zelfstandig sommelier en wijnadviseur te wagen.

Intussen werkt hij al samen met wijnschrijver en culinair recensent Bruno Vanspauwen (van o.m. De Standaard en Feeling), meer bepaald voor twee digitale media-initiatieven die elk 15 à 20.000 bezoekers per maand tellen: wijnkanaal.be en vierbordjes.be. Bram is er verantwoordelijk voor de verkoop van advertenties en de relaties met wijnhandelaars en restaurants, hij brengt geregeld nieuws aan en zetelt in het proefteam van wijnkanaal.be.

Bram speelt nog altijd muziek, kookt graag, en houdt van eizen.

Bruno Vanspauwen

0468 17 53 57

BTW 0511 943 234

 © Bram Lemmens DipWSET

Reproductie of distributie van de website of de inhoud van de website voor commerciële doeleinden is verboden.

Designed by Gallery34